Ik ben aan het experimenteren

Ik ben aan het experimenteren met het maken van Agua Florida, het geneeskrachtige reinigende ‘water’ dat de sjamanen uit Zuid Amerika gebruiken om de energie te zuiveren, zichzelf en anderen van zwarte energie(hucha) te ontdoen en bij verschillende rituelen.
Wereldwijd bestaan zuiverende ‘waters’ zoals dit bloemenwater, waar Agua Florida voor staat. Het water is in werkelijkheid alcohol met daarin verse en gedroogde kruiden en specerijen, bloemen en vruchten.
Er zijn al veel goedkope varianten op de markt die aan eau de cologne doen denken maar ook dat was ooit een middel dat voor zuivering werd gebruikt en tegen allerlei kwalen werd ingezet.

Ik ken Agua Florida van de Paqos uit Q’eros in Peru, de meesters van de levende energie. Van hen leerde ik onder andere zware energie afvoeren tijdens mijn opleiding als Pampamesayoq, aardehoeder.

Zij benadrukten het belang te werken met wat in jouw omgeving groeit. Zij werken met de berggeesten, wij hebben de duingeesten en de zee godinnen.

Met ingrediënten uit mijn directe omgeving, liefst op maximaal 100 meter om mijn huis, heb ik een aantal experimenten gestart, op de citrusvruchten na😉
Ik ben dol op de eerste boeiende struiken als rode ribes dus die moest erin!
Het resultaat ruikt aards maar ik heb een heel klein flesje over waarmee ik zuinig zal zijn.

Reiniging is het thema van de natuurbelevingsdag op 24 maart. Maart is de maand van de grote schoonmaak.
We gaan aan de slag met reinigende wilde kruiden en met het element water, dat hoort bij maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *