Natuurbelevingsdagen

€125,00

De jaarcyclus beleven met Nature Works

…omdat werken in en met de natuur jou helpt vanuit je ware natuur te leven.

 • Ben je graag buiten én maak je hiervoor eigenlijk niet genoeg tijd?
 • Ben je graag creatief bezig én geef je niet genoeg toe aan die behoefte?
 • Zou je meer willen weten over eetbare en heilzame planten?
 • Raast het leven soms aan je voorbij en zou je meer van het moment willen genieten?
 • Hoe fijn is het dan om een dag te vertragen, ontdekken, ervaren en creëren in en met de natuur?

Nature Works start in het nieuwe jaar weer een nieuwe cyclus met deze dagen van verbinding, ontspanning, verdieping en inspiratie!

Hoe ziet een natuurbelevingsdag eruit?

Je gaat met een groep van maximaal 8 deelnemers individueel en samen aan de slag vanuit een relaxte buitenlocatie in het Castricumse bos- en duingebied.

We starten de dag met koffie, thee, iets lekkers met wilde en lokale ingrediënten.

We maken kennis, introduceren het thema met een geleide meditatie of visualisatie en dan gaan we op pad.

 • Tijdens een wandeling leer je over de geneeskrachtig van de natuur, over eetbare planten en andere  vaak ‘vergeten’ kwaliteiten van het bos op dat moment.
 • Je maakt zelf een geneeskrachtig kruidenproduct met wat voorhanden is in het seizoen en bruikbaar is voor dat moment.
 • Je proeft de wilde smaken van de maand tijdens een eerlijke lunch van eerlijke en lokale wilde ingrediënten.
 • Je maakt een persoonlijk kunstwerk met natuurlijke materialen geïnspireerd op het thema van de dag.
 • Tot slot beleef je samen een verbindend ritueel, sluiten de dag af met een hapje en drankje en gaat ‘gevoed’ en opgeladen weer huiswaarts.

We gaan terug naar onze wortels, werken met oer-kennis en blazen die nieuw leven in!

Wat kan een natuurbelevingsdag voor jou betekenen?

Tijdens een maandelijkse natuurbelevingsdag ervaar je de kwaliteiten van de natuur op dat moment in het jaar en leer je hier ook mee werken.

Door holistisch aan de slag te gaan met de jaarcyclus kun je ervaren hoe alles met elkaar is verbonden. We werken daarom op verschillende niveaus; fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel.

Rituelen markeren een bijzonder moment, geven betekenis en versterken verbondenheid. Door de rituelen van onze voorouders te herinneren kunnen we ze ook weer ‘her’ inneren, vertaald naar deze tijd en de behoeften die daar bij passen.

Je beweegt mee met de seizoenen en de elementen. Het helpt je volledig tot rust te komen, op te laden en je met jezelf te verbinden. Door vanuit verschillende perspectieven in en met natuur te werken verdiep je je relatie met al wat leeft en met jouw ware natuur.

Maandelijkse natuurbelevingsdagen

Bijna elke maand is er een Nature Works dag. Door het jaar heen werken we met de kringloop. Je kunt het hele jaarpad doorlopen en alle dagen komen beleven als afgeronde jaartraining waarbij je gaat voor de verdieping, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Je kunt ook kiezen voor een thema dat je aanspreekt, de maand waarin je bent geboren, de maand waarmee je juist moeite hebt of je laten verrassen.

De dagen vinden plaats op een locatie aan de rand van het bos en duingebied in Castricum. We starten om 10.00 en sluiten af om 16.30.

De investering bedraagt 125 euro per dag. Wanneer je de hele cyclus wilt volgen ontvang je 10% korting.

Je ontvangt op elke Nature Works dag:

 • oude kennis die je persoonlijk krijgt overgedragen;
 • een wildplukwandeling;
 • een kruidenworkshop;
 • een creatieve workshop;
 • koffie, thee, lekkers en een lunch met wilde ingrediënten;
 • een natuur-ritueel.

 

De data voor 2024 zijn:
 • Zondag 21 januari ‘Aarde’
 • Zondag 18 februari ‘Weerstand of meebewegen’
 • Zondag 24 maart ‘Reiniging’
 • Zondag 14 april ‘Vruchtbaarheid’
 • Zondag 26 mei ‘Groei’
 • Zondag 23 juni ‘Licht’
 • Zondag 28 juli ‘Bloei’
 • Zondag 22 september ‘Oogst’
 • Zondag 20 oktober ‘Wortels’

We werken met groepen van maximaal 7 deelnemers.

De natuurbelevingsdag gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

Wanneer je een JA voelt en ook de maand al weet waarin je graag meedoet kun je jouw ‘dag’ al afrekenen met vermelding van de maand naar keuze, of mij een mailtje sturen om zeker te zijn van een plekje.

Natuurbeleving op maat

Het is ook mogelijk een natuurbelevingsdag of een natuurworkshop op maat te laten maken. Dit kan rond een bepaald thema afgestemd op jouw groep.

Dat kan bijvoorbeeld een creatieve natuurworkshop zijn, of een wilde high tea voor jouw vriendengroep of een familiedag, maar ook een bedrijfsuitje of een teambuilding activiteit voor jouw organisatie.

Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Cadeaubon

Je kunt ook een natuurbelevingsdag cadeau geven bij Nature Works.

De ontvanger kan kiezen in welke maand de bon wordt verzilverd.

Dat kan met een fysiek kaartje met envelop over de post om te overhandigen of direct naar de ontvanger.

Het is ook mogelijk een duo cadeaubon weg te geven en dan geef ik jou er een fijn kruidenproduct bij cadeau.

Mei: groei en manifestatie

juni 3, 2024

Ik mocht voor de tweede keer mee met cor en mireille en wat was het weer genieten vorig weekend.

De natuur is ontploft door alle regen en zonneschijn en de meiboom was zelfs al uitgebloeit. Toch stonden we even stil bij die oeroude meiboom om daarna op kruiden wandeling te gaan. Het werkt zo inspirerend, ik spring nu regelmatig van mijn fiets om iets wat er in overvloed is te plukken. Nu bv de vlierbloesem.

We maakten een dagcreme die echt goddenlijk is. Ook maakten we zelf verf van eigeel met pigment, prachtige aarde tinten.

De lunch met bloemenboter, paardebloemen tapenade en biologisch brood maakt het helemaal compleet. Een vuurtje om af te sluiten met een vlierbloesemlimonade of wijntje met wat lekkers erbij maakte het weer een top dag!🙏❤️😍

Ester

Leerzaam, verbindend, creatief, kado aan jezelf

april 14, 2024

Ik geniet nog na van een heerlijke natuurbelevingsdag! Het was zo’n kado aan mijzelf. De ontzettend knusse boshut, het heerlijke meest zelfgemaakte eten uit de natuur (oa chutney van paardebloemen en dadels mmm), brandnetelcake van wild bakker Cor, zelf een meiwijn gemaakt en een brandnetelsiroop om mee te nemen. Mireille deelt veel kennis uit allerlei oude wijsheden met humor en passie. Het ervaren van de natuur door meditatie maar ook de betekenis en gebruik van de planten die je tijdens de wandeling tegenkomt. Een totemplant uitzoeken en deze schilderen op een houten schijf. En dan afsluiten met een vuurtje met je net gemaakte meiwijntje en brandnetelchips❤️ Echt genoten🙏 cor en mireille

Ester

Zondag 24 maart heb ik voor het eerst meegedaan met een natuurbelevingsdag.

april 3, 2024

Zondag 24 maart heb ik voor het eerst meegedaan met een natuurbelevingsdag gegeven door Mireille. Vooraf kon ik me daar nog niets bij voorstellen maar het was in één woord een hartverwarmende dag. Iedereen aan te raden die geïnteresseerd is in de natuur en de werking van planten. Ook het proeven komt aan bod door de heerlijke lunch van Cor. Het samen doen: schilderen, het bereiden van Aqua Florida en de meditatie met de zelf uitgekozen boom…niet te versmaden. Dank jullie wel Mireille en Cor voor deze heerlijke dag. .

Liefs en bedankt voor het opsturen van het opgestuurde schilderwerk. Heeft de wind twee witte plekjes veroorzaakt of rechts boven een kleine rafelig? Het hoort zo. Haha

Simone van Ekris

Een reminder van hoezeer de natuur deel uitmaakt van ons wezen.

april 1, 2024

Mireille’s diepgaande kennis en oprechte verbondenheid met de natuur hebben een diepe indruk op me achtergelaten. Haar passie en inzichten hebben een nieuwsgierigheid in me aangewakkerd om meer te ontdekken over de diversiteit en mogelijkheden die de natuur te bieden heeft. Deze dag was gevuld met waardevolle momenten: van het plukken van kruiden tot het bereiden van thee, het creëren van florida water met een mooie intentie, en zelf het verkennen van creatieve expressie door middel van schilderen.

Het was een onvergetelijke reis door de lagen van kennis en ervaring. Ik ben dankbaar voor deze bijzondere dag en zou het iedereen aanraden die op zoek is naar een hernieuwde verbinding met de natuur. Het was een reminder van hoezeer de natuur deel uitmaakt van ons wezen.

Nina van den Eerenbeemt

Een dag vol met inspiratie en variatie in de natuur

februari 7, 2024

Dag Lieve Mireille en cor, op 21 januari zijn wij een dagje met jullie op pad geweest en het was in 1 woord fantastisch! De warme welkomst en de locatie zorgden ervoor dat we ons gelijk welkom voelden. Na een heerlijk kopje thee zijn we op pad gegaan en wat heeft Mireille een kennis van de natuur. We waren zo verbaast dat je eigenlijk van alles in de natuur gebruik kunt maken 🙂 Na een inspirerende wandeling in het bos zijn we lekker terug gegaan naar de boshut en hebben daar veel kennis opgedaan over o.a producten die je zelf kan maken, leuke en interesante gesprekken gevoerd met Mireille en Cor en ons supergoed vermaakt met de leuke en afwisselende activiteiten die we aangeboden kregen. De lunch was ook fantastisch dus je gaat sowieso niet met een lege maag naar huis. Het was zeker voor herhaling vatbaar en zijn nog steeds onder de indruk van deze hele mooie dag.

Danielle en Rene

Vorige week zondag mijn 2e nature works dag

februari 18, 2023

vorige week zondag mijn 2e nature works dag gehad. het was weer een feestje. de opbouw was het zelfde als de vorige keer . Eerst een bakkie en wat kletsen en toen naar buiten.Alle plantjes die we de vorige keer hebben geleerd hebben we herhaald .Dat is heel prettig en wat nieuwe er bij geleerd. daarna dit keer geen zalfje maar drankje voor een immuun boost . Wel een paar weken geduld hebben. Na een heerlijke en super verzorgde lunch hebben we een knutsel opdracht gemaakt van sprokkelwaar uit de natuur.de dag gezellig afgesloten en als een blij ei weer naar huis.

bedankt weer Mireille en Cor en tot een volgende keer

Anique Raspoort

Zondag 8 januari super leuke leerzame NATURE WORKS DAG gehad

januari 23, 2023

Zondag 8 januari super leuke leerzame NATURE WORKS DAG gehad ,We begonnen met koffie/thee we maakte zelf crème en maakte een leerzame wandeling over eetbare en geneesbare planten. Ik zal nooit meer gewoon door het bos lopen .Het was een super leuke inspirerende dag,

hartstikke bedankt voor de leuke dag Cor en Mireille

Karin de Winter

Een mooie zondag in Castricum

januari 23, 2023

Een mooie zondag in Castricum, zon, natuur en fijne mensen samen in een prachtig gebouw. Naast alles wat we leren over zalf van klei of populier, maken we Kunst voor moeder Aarde. Ook de lunch was heerlijk, biologisch en zeer uitgebreid. Dank dank voor deze Inspirerende dag Mireille en Cor.

Willeke

Afgelopen weekend heb ik de eerste cursusdag gehad

januari 13, 2023

Afgelopen weekend heb ik de eerste cursusdag gehad en het was FANTASTISCH. Mireille vlecht als het ware natuur, gezondheid en kunst met elkaar waardoor er een dag ontstond dat in balans was. Ik heb veel geleerd over het plukken en verwerken van wilde planten. De dag heeft me weer een stukje dichter bij onze natuur gebracht. Dankjewel Mireille en Cor!

Britt
Bijna iedere maand kun je jezelf een hele dag onderdompelen in de wijsheid van de natuur. Leren over eetbare planten en geneeskrachtige kruiden, zelf een product maken, creëren met natuurlijke materialen, opladen in het heilzame bos en nog veel meer. Samen met Cor verzorg ik een dag waarbij je kennis opdoet en aan de slag gaat maar ook lekker kunt genieten van een seizoenslunch met duurzame lokale ingrediënten, wilde hapjes en taart van ‘wild’ bakker Cor. We heten je graag welkom in de knusse boshutten aan de rand van de Castricumse duinen tijdens de eerstvolgende natuurbelevingsdag, zondag 23 juni 2024 met maand thema ‘Licht’ Geef je snel op, vol is vol!