Bosbaden met Mireille

40,00

Wat is bosbaden

Bosbaden is een vorm van natuurbeoefening die oorspronkelijk uit Japan komt (Shinrin Yoku) en die gebruikmaakt van het heilzame effect van het bos op onze gezondheid.

Vaak wandelen, joggen of fietsen we in het park of bos, kletsend of luisterend naar muziek. Een bosbad helpt je om te vertragen, te verstillen en even bij jezelf te komen. Met de natuur te zijn in plaats van in de natuur.

Tijdens een bosbad word je uitgenodigd je zintuigen helemaal open én in te zetten en kun je het bos op een nieuwe manier ervaren.

Wat kan bosbaden voor jou doen?

Onderzoek wijst uit dat met regelmaat langere tijd met de natuur doorbrengen een meetbaar positief effect heeft op ons welbevinden. We ervaren meer geluk en dankbaarheid en maken weer contact met delen in onszelf die we waren vergeten.

Ook is gebleken dat er significante fysieke voordelen zijn aan regelmatig bosbaden. Bosbaden versterkt het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Het vertraagt de hartslag en verlaagt de bloeddruk. Het stabiliseert de bloedsuikerspiegel en het heeft een stress verlagend effect.

Een bosbad kan jou helpen ontladen, ontspannen en revitaliseren. Je kunt door regelmatig bosbaden de verbinding met jezelf te verstevigen, en daarmee automatisch de verbinding met jouw omgeving en anderen.

Bosbaden heeft een gunstig effect op de cognitieve functies waardoor je je beter kunt concentreren en het vergroot de creativiteit. Dit alles maakt bosbaden ook een interessante en waardevolle activiteit voor teamuitjes voor bedrijven en organisaties en een uitermate geschikte aanvulling op een(werk)retraite of vergadersessie op de hei.

Hoe ziet een bosbad eruit?

Tijdens een bosbad breng je enkele uren door in de natuur op een relatief klein maar gevarieerd gebied waar je je aan de hand van afgestemde uitnodigingen doorheen gaat bewegen en ervaringen gaat opdoen. Soms gebeurt dit ook zittend, staand of liggend. Je legt dus geen grote afstanden af, je hoeft geen ervaring te hebben en je hoeft vooral niets te presteren! We sluiten het bosbad altijd af met een vers bereide ‘bos’ thee en bijpassende hapjes. 

Als gecertificeerd bosbadgids zorg ik ervoor dat het bosbad dusdanig is opgebouwd dat jij steeds dieper in de ‘bos-ervaring’ kunt zakken tijdens deze drie uur durende beleving. Ook stem ik het bosbad altijd zorgvuldig af op het seizoen, het weer, de plek en natuurlijk de deelnemers.

Elk bosbad is dus anders!

Tijdens een bosbad met mij ga je

  • Vertragen en verstillen;
  • Zintuigelijke ervaring opdoen;
  • Loslaten en opladen;
  • Inspiratie ontvangen;
  • Diepe ontspanning ervaren;
  • Zijn.

Ik begeleid je graag tijdens een bosbad vanuit rust, met speelsheid en liefdevolle aandacht voor de natuur waardoor een veilige ruimte ontstaat waarin jij kunt ‘zijn’ met de natuur.

Maandelijks bosbaden

Elke 1ste vrijdag van de maand nodig ik je graag uit om mee te gaan bosbaden in het Castricums duingebied.

Elk bosbad is afgestemd op het seizoen en heeft een eigen thema. Geen bosbad is dus hetzelfde!

Het eerstvolgende bosbad is op vrijdagavond 7 juni. We stevenen we af op de zomerzonnewende  met het thema ‘Steeds lichter’ van 18.30-21.30 uur in Castricum.

Midzomer of de Zomerzonnewende vieren we tijdens een Bosbad met een sjamanistisch tintje op donderdag 20 juni van 18.30-21.30 uur in het Amerongse bos op de Utrechtse Heuvelrug en op vrijdag 21 juni van 18.30-21.30 uur in de Castricumse duinen.

Wanneer je graag mee wilt kun je me een berichtje sturen of hier om jouw bosbad reserveren.

Het is ook mogelijk vaker mee te gaan tegen een gereduceerd tarief en gebruik te maken van een 10 bosbaden-kaart. Je betaalt dan 320,- voor 10 bosbaden en hebt 18 maanden de tijd om ze te komen beleven.

Het bosbad gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

Voordat u een bosbad reserveert lees de algemene voorwaarden bosbaden goed door.

Bosbad op maat

Het is ook mogelijk een bosbad op maat te laten maken. Een bosbad rond een bepaald thema of op een specifieke plek dat ik afstem op jouw groep.

Dat kan bijvoorbeeld een bosbad voor jouw vriendengroep of een familiedag zijn, maar ook een bedrijfsuitje of een teambuilding activiteit voor jouw organisatie.

Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Cadeaubon

Je kunt ook een bosbad ervaring cadeau geven bij Nature Works.

De ontvanger kan kiezen in welke maand de bon wordt verzilverd.
Dat kan met een fysiek kaartje met envelop over de post om te overhandigen of direct naar de ontvanger.

Het is ook mogelijk een duo- cadeaubon weg te geven en dan geef ik jou er een fijn kruidenproduct bij cadeau;-)

‘Mooie, met veel aandacht en oog voor detail

november 19, 2023

‘Mooie, met veel aandacht en oog voor detail verzorgde ervaring door integere breed natuurverbonden bosbadgids.’

Marion

‘Een zeer bijzondere ervaring.

november 19, 2023

‘Een zeer bijzondere ervaring. De paar uur bosbadend doorbrengen bracht mij meer ontspanning dan 1 week op vakantie. De tijd leek echt stil te staan.’

Melanie

Het was een prachtige ervaring

november 19, 2023

Het was een prachtige ervaring en toont voor mij de noodzaak regelmatig te verbinden met de natuur. Mireille is volkomen en vanzelfsprekend op haar plek in de natuur en dat maakt het totaal ontspannen om je erin onder te dompelen’.

Liselot