Nature Artworks

kunst, schilderijen, krachtvoorwerpen, amuletten

 

Sprokkelen en jutten

Als beeldend kunstenaar werk ik ook graag in en met de natuur samen. Ik sprokkel, jut en verzamel soms al jarenlang materiaal dat ik buiten vind zoals stronken, drijfhout en wortels, of materiaal dat een tweede leven verdient zoals houten paneeldeuren. Ik ga uit van wat zich aandient en werk intuïtief.

Organisch en duurzaam

Zoals ik zalf maak en tinctuur, zo maak ik ook het liefst mijn eigen verf van duurzame materialen zoals bijenwas, mineralen en planten. Materiaal dat gebruikt wordt is net als het gebruikte kruid in de kruidenproducten altijd zo duurzaam mogelijk ‘geoogst’; afgewaaide takken uit de tuin, veren die op straat zijn gevonden, braamwortels uit de ateliertuin. Op die manier ontstaan kleine objecten, schilderijen, krachtvoorwerpen en amuletten, of juist omvangrijker werken die organisch uitgroeien tot buiteninstallaties. Daarvan kun je hier voorbeelden bekijken.

Unieke krachtvoorwerpen en amuletten

Onze voorouders maakten kunst om zichzelf en elkaar te herinneren, te steunen en te beschermen; rituele kunst in de vorm van natuurlijke voorwerpen of schilderingen die we wel krachtvoorwerpen, schilden, totems, talismannen of amuletten noemen. Ze maakten ook kunst om de natuur en haar krachten te eren. Ik maak kunst vanuit deze oer inspiratie, kunst als medicijn, want voor mij kan kunst net zo goed een medicijn zijn als een wilde maaltijd of een kruidentinctuur dat kan zijn.
Op deze pagina tref je krachtvoorwerpen en amuletten aan waarvan je in de binnen omgeving lang kunt genieten maar die in een semi buitenomgeving zoals een tuinhuis of een overdekte patio ook tot hun recht komen. Alle werken zijn unica. Een mooi cadeau voor jezelf of iemand van wie je houdt!

Objecten en krachtvoorwerpen
Schilden en schilderingen
Amuletten, talismannen en totems