Zaden en pitten zitten boordevol vitaminen, mineralen, antioxidanten en vezels. Dat weet je vast al. De meeste pitten en zaden bevatten veel eiwitten, gezonde vetten, kalium en magnesium maar hoe leuk is het ook aan de slag te gaan met de gedroogde geroosterde pitten uit eigen tuin en met net voor de regen verzamelde wilde zaden!

img 6608 1

Receptje met wilde zaden

(Brandnetelzaden, meldezaden, zaden van de springbalsemien en van de berenklauw en wilde peen)

Ingrediënten voor 8 grote crackers

  • 130 gram boekweitmeel
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 50 gram gebroken lijnzaad
  • 25 gram pompoenpitten
  • 30 gram wilde zaden van melde, brandnetel, springbalsemien, berenklauw en wilde peen
  • 1 theelepel zeezout
  • 125 ml water
  • 80 ml olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle ingrediënten in een kom, roer goed door elkaar zodat er een gelijkmatige massa ontstaat.
Deel het mengsel in tweeën en rol elk deel tussen twee bakpapieren met de roller totdat ze ongeveer 3 mm dik zijn en ongeveer vierkant zodat je ze in kunt snijden daar waar je ze later zou willen breken.
Bak de crackers dan in 2 etappes goudbruin gedurende 20 a 25 minuutjes.

Je hebt nu voedzame, duurzame en lokale crackers van eigen hand die je in een luchtdik bakje lang kunt bewaren(maar dat halen ze niet;-)

Wil je meer leren over wilde ingrediënten en hoe je ze kunt toepassen?

Ga dan een keer mee wildplukken😉

Op 5 november verzorg ik weer een wildplukwandeling voor de Wilde School!

Wildplukwandeling met Mireille
Wildplukwandeling in Castricum

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *