Ben jij zo vroeg wakker

Ben jij ook zo vroeg wakker tijdens deze lichte dagen en met dit warme weer?
Zou je je nog even willen omdraaien om verder te slapen maar zit dat er niet meer in?

Kom dan een keertje mee bosbaden in de vroegte en ervaar hoe verkwikkend dat is én hoe je alsnog volledig tot rust komt!

Ervaar het licht.

Door de opbouw van een bosbad raak je in een diepe ontspanning en geef je je zenuwstelsel een reset. Het zenuwstelsel bestaat uit een sympatisch en parasympatisch deel. Het sympatische deel is verantwoordelijk voor de vecht of vluchtreactie die we bij stress ervaren en kan overactief zijn. Het parasympatische deel brengt ons lijf na actie of stress weer in rust, reguleert het hartritme, de bloedsomloop, de ademhaling en de spijsvertering.
Wanneer deze twee delen goed samenwerken, werken ze eigenlijk tegengesteld. Bosbaden heeft een aangetoond gunstig effect op de balans in ons zenuwstelsel.

Doordat een bosbad een zintuigelijke ervaring is die je nieuwe sensaties in de natuur brengt werkt het uiterst revitaliserend. Een heerlijk begin van de dag.

Tijdens het dauwtrap bosbad op vrijdag 5 juli met het thema ‘Ochtendgloren’ worden we samen met het bos wakker en begroeten we de nieuwe dag.

We starten om 7 uur in het Castricumse bos- en duingebied en sluiten om 10 uur af.

Heb je zin om mee te doen?
Stuur me dan een berichtje of check de website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *